Piece chlebowe i do pizzy WOJTEK

Piece do pizzy i chleba WOJTEK

Produkcja i dystrybucja pieców Wojtek.

Biuro obsługi – ekspozycja:

ul. Krakowska 32 A, 32-065 Krzeszowice

Informacja o dostępności: 600 601 384

zobacz godziny otwarcia biura

Piec chlebowy i do pizzy Wojtek do restauracji, pizzerii, agroturystyki i klientów indywidualnych.

W lutym 2018 roku, uruchomiony został nasz nowy serwis internetowy, wyłącznie poświęcony piecom do pizzy i chleba naszej produkcji.

Kończymy testy i będziemy od marca 2018 roku, wdrażać do produkcji, piece tunelowe, przeznaczone głównie dla klientów indywidualnych.

Jeszcze więcej informacji o piecach do pizzy.

Dużo zdjęć z produkcji i etapów opcjonalnych wykończeń zewnętrznych pieców.

Nasz oferta:

Produkujemy i oferujemy, piece do pizzy, gotowe do użytku. Piece dla klientów pragnących je użytkować intensywnie. Piece są wygrzewane na etapie budowy, przed nałożeniem izolacji na kopule z cegieł szamotowych.

Czy Wiesz że:

Wygląd i kształt tradycyjnego pieca opalanego drewnem jest taki, a nie inny. Tutaj dowolności kształtu nie ma. Spalanie drewna i wypiek pizzy, rządzi się swoimi prawami. Wszelkie zmiany proporcji kopuły, muszą być poprzedzone, długotrwałymi testami.

Piece do pizzy produkujemy standardowo z wewnętrzną średnicą kopuły: 80 i 100 cm.

Wyceny innych rozmiarów kopuły (pieców) ustalane są indywidualnie.

Piec do pizzy opalany drewnem, budowany technologią rzemieślniczą.

Piece sprzedajemy, jako gotowy (wygrzany) produkt prosto do użytku.

Nasze szamotowe, tradycyjne piece wykorzystywane są do:

wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Polskie profesjonalne piece do pizzy i chleba.

Aranżacja pieca WOJTEK

Piec do pizzy serii WOJTEK

Cennik - ulotka informacyjna

Poznaj opis i cennik naszych pieców do pizzy i stalowych grilli ogrodowych.

Piece Wojtek-80 i Wojtek-100

Wejście pierwsze (zewnętrzne) 50 x 25 cm, wejście drugie 46 x 23 cm.

Dział handlowy: 600 601 384 (informacje o dostępności)

Składanie zamówień: biuro@owo.pl | sklep internetowy

Ops pieca chlebowego i do pizzy Wojtek

  • Kopuły (sklepienie paleniska) w naszych piecach są wykonane z cegieł szamotowych o zwiększonych zdolnościach akumulacji ciepła.
  • Wysokość wewnętrzna kopuły: 45 cm, zewnątrz: 64 cm + 7 cm podstawa
  • Wysokość króćca kominkowego: 78 cm + podstawa 7 cm
  • Wejście pierwsze (zewnętrzne) 50 x 25 cm, wejście drugie 46 x 23 cm
  • Podstawa pieca: 112 x 112 cm
  • Izolacja kopuły matą ceramiczną grubości 5 cm.
  • Kopuła wykończona tynkiem i finalnie pomalowana na biało
  • Wylot spalin z pieców WOJTEK-80 i Wojtek-100, fi 200 mm
  • Podłoga pieca wykonana jest z białych ceramicznych płyt siMix, produkowanych według receptury naszej firmy.
  • Izolacja dolna wykonana z płyt wermikulitowych, grubości 3 cm.
  • Piec umiejscowiony jest na płycie betonowej, grubości ok 7 cm
  • Ciężar: Wojtek-80 455 kg, Wojtek-100 520 kg.
  • Piece są wygrzane, gotowe do pracy

Zamawiając piec, który ma pracować wewnątrz budynku, należy mieć dostosowany do niego komin. Komin powinien mieć dobry “ciąg” i stosowny do wybranego pieca, przekrój.

Więcej informacji: kontakt z biurem obsługi.

Tajemnica skuteczności i długowieczności pieców naszej produkcji, tkwi w gatunku cegieł szamotowych i wysokiej jakości betonów ogniotrwałych (siMix) użytych do budowy paleniska. Szybkość nagrzewania i długi czas oddawania ciepła to podstawowe parametry.

Nasze piece do pizzy, chleba i nie tylko, można instalować na zewnątrz i wewnątrz budynków.

Szczególnie polecane są do profesjonalnych pizzerii i dla osób ceniących sobie smak tradycyjnie przygotowywanych potraw. 

(przykładowe zastosowanie pieca Wojtek)

Kopuła pieca do pizzy Wojtek
kopuła pieca Wojtek przed nałożeniem izolacji

kopuła pieca WOJTEK

Zdjęcie obok przedstawia kopułę pieca Wojtek, przed nałożeniem warstwy izolacyjnej. Piece robione są na specjalnym stanowisku, na hali produkcyjnej.

Gatunek cegieł szamotowych o zwiększonej zdolności akumulacji ciepła.

Na tym etapie produkcji (przed izolowaniem) piece są wygrzewane.

piec Wojtek w trakcie budowy

wygrzewanie pieca Wojtek

Po ręcznym dokładnym ułożeniu kopuły z cegieł szamotowych, proces wygrzewania pieca Wojtek. Wygrzewanie pieca, to najdłuższy cykl produkcyjny. W naszej firmie wynosi  58 godzin, według krzywej opracowanej przez naszą firmę.

Ten cykl produkcyjny właściwie przeprowadzony, w zdecydowany sposób wpływa na późniejszą bezproblemowa eksploatację pieca w miejscu docelowym.

Przykłady instalacji pieców Wojtek

Z względu na duży ciężar, piece Wojtek powinny być umiejscowione na stabilnym podłożu (postumencie). Oferujemy opcjonalnie systemowy stojak dostosowany rozmiarowo do pieców.

Nasze piece chlebowe i do pizzy serii Wojtek, sprawdzają się doskonale w restauracjach i pizzeriach.

Piec Wojtek w pizzerii
Udostępnij

Comments are closed.