Piece do wypieku chleba, pizzy i nie tylko

info: 602 259 809

Oferujemy dwa rodzaje tradycyjnych pieców opalanych drewnem.

  • piece kopułowe Wojtek
  • piece tunelowe Jacek

Nasze szamotowe, tradycyjne piece, przeznaczone są do:

wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Każdy piec, oferujemy jako gotowy  do intensywnego użytkowania produkt.

Wysyłka kurierska na terenie całej Polski.

Dział techniczny

Dodatkowe informacje dotyczące naszych tradycyjnych pieców opalanych drewnem
centrala: 602 259 809

Współpraca

Ustalanie warunków współpracy z dystrybutorami i firmami usługowymi.
biuro@owo.pl

Piece tunelowe Jacek

Tunelowy piec Jacek: chlebowy, do pizzy i przygotowania innych potraw.

Palenisko w kształcie prostokąta, sklepienie łukowe wykonane z cegieł szamotowych.

Rozmiar paleniska wewnątrz: 60 x 80 cm.

Zdjęcia poglądowe pieca Jacek.

Piec tunelowy Jacek przeznaczony jest głównie dla użytkowników indywidualnych i mniejszych lokali gastronomicznych.

W standardzie piec wykończony jest malowaniem.

W opcji dodatkowo płatnej oferujemy piece wykończone mozaiką, kolor biały, lub czarny.

Piece, na etapie produkcji, przed nałożeniem zewnętrznej izolacji są wygrzewane.

Niezwykle atrakcyjna cena, jakość i walory użytkowe, kreują nasze piece jako HIT sprzedażowy.

Kopułowe piece Wojtek

Tradycyjny piec kopułowy. Palenisko wewnątrz w kształcie koła. Kopuła murowana z cegieł szamotowych.

Dostępne trzy rozmiary średnic wewnętrznych: fi 80, 100 i 120 cm.

Opcja dodatkowo płatna wykończenie zewnętrzne pieca mozaiką, kolor biały, lub czarny.

Przykładowa aranżacja pieca Wojtek w pizzerii.

Opis pieca chlebowego i do pizzy Wojtek

  • Kopuły (sklepienie paleniska) w naszych piecach są wykonane z cegieł szamotowych o zwiększonych zdolnościach akumulacji ciepła.
  • Wysokość wewnętrzna kopuły: 45 cm, zewnątrz: 64 cm + 7 cm podstawa
  • Wysokość króćca kominkowego: 78 cm + podstawa 7 cm
  • Wejście pierwsze (zewnętrzne) 50 x 25 cm, wejście drugie 46 x 23 cm
  • Podstawa pieca: 112 x 112 cm
  • Izolacja kopuły matą ceramiczną grubości 5 cm.
  • Kopuła wykończona tynkiem i finalnie pomalowana na biało
  • Wylot spalin z pieców WOJTEK-80 i Wojtek-100, fi 200 mm
  • Podłoga pieca wykonana jest z białych ceramicznych płyt siMix, produkowanych według receptury naszej firmy.
  • Izolacja dolna wykonana z płyt wermikulitowych, grubości 3 cm.
  • Piec umiejscowiony jest na płycie betonowej, grubości ok 7 cm
  • Ciężar: Wojtek-80 455 kg, Wojtek-100 520 kg.
  • Piece są wygrzane, gotowe do pracy

Zamawiając piec, który ma pracować wewnątrz budynku, należy mieć dostosowany do niego komin. Komin powinien mieć dobry „ciąg” i stosowny do wybranego pieca, przekrój.

Więcej informacji: kontakt z biurem obsługi.

Tajemnica skuteczności i długowieczności pieców naszej produkcji, tkwi w gatunku cegieł szamotowych i wysokiej jakości betonów ogniotrwałych (siMix) użytych do budowy paleniska. Szybkość nagrzewania i długi czas oddawania ciepła to podstawowe parametry.

Nasz oferta:

Produkujemy i oferujemy, piece do pizzy, gotowe do użytku. Piece dla klientów pragnących je użytkować intensywnie. Piece są wygrzewane na etapie budowy, przed nałożeniem izolacji na kopule z cegieł szamotowych.

Czy Wiesz że:

Wygląd i kształt tradycyjnego pieca opalanego drewnem jest taki, a nie inny. Tutaj dowolności kształtu nie ma. Spalanie drewna i wypiek pizzy, rządzi się swoimi prawami. Wszelkie zmiany proporcji kopuły, muszą być poprzedzone, długotrwałymi testami.

Udostępnij