Piece chlebowe i do pizzy WOJTEK

Piece do pizzy i chleba WOJTEK

Producent tradycyjnych pieców do wypieku pizzy. Piece opalane drewnem, budowane technologią rzemieślniczą.

Piece sprzedajemy, jako gotowy produkt do użytku.

Nasze piece wykorzystywane są do:

wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Aranżacja pieca WOJTEK

Piec do pizzy serii WOJTEK

Cennik - ulotka informacyjna

Poznaj opis i cennik naszych pieców do pizzy i stalowych grilli ogrodowych.

Informacje techniczne:

Dział produkcji pieców: tel. 888 710 917

  • Kopuły (sklepienie paleniska) w naszych piecach są wykonane z cegieł szamotowych o zwiększonych zdolnościach akumulacji ciepła.
  • Izolacja kopuły matą ceramiczną grubości 5 cm.
  • Kopuła wykończona tynkiem i finalnie pomalowana na biało
  • Podłoga pieca wykonana jest z białych ceramicznych płyt siMix, produkowanych według receptury naszej firmy.
  • Izolacja dolna wykonana z płyt wermikulitowych, grubości 3 cm.
  • Piec umiejscowiony jest na płycie betonowej, grubości ok 7 cm
  • Piece są wygrzane, gotowe do pracy

Tajemnica skuteczności i długowieczności pieców naszej produkcji, tkwi w gatunku cegieł szamotowych i wysokiej jakości betonów ogniotrwałych użytych do budowy paleniska. Szybkość nagrzewania i długi czas oddawania ciepła to podstawowe parametry.

Udostępnij

Comments are closed.