Piece do pizzy, chleba i nie tylko

info: 602 259 809

Nasze szamotowe, tradycyjne piece, przeznaczone są do:

wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Każdy piec, oferujemy jako gotowy  do intensywnego użytkowania produkt.

Wysyłka kurierska na terenie całej Polski.

Piece tunelowe Jacek

Tunelowy piec Jacek: chlebowy, do pizzy i przygotowania innych potraw.

Palenisko w kształcie prostokąta, sklepienie łukowe wykonane z cegieł szamotowych.

Rozmiar paleniska wewnątrz: 60 x 80 cm.

Zdjęcia poglądowe pieca Jacek.

Piec tunelowy Jacek przeznaczony jest głównie dla użytkowników indywidualnych i mniejszych lokali gastronomicznych.

W standardzie piec wykończony jest malowaniem.

W opcji dodatkowo płatnej oferujemy piece wykończone mozaiką, kolor biały, lub czarny.

Piece, na etapie produkcji, przed nałożeniem zewnętrznej izolacji są wygrzewane.

Niezwykle atrakcyjna cena, jakość i walory użytkowe, kreują nasze piece jako HIT sprzedażowy.

Czas oczekiwania na zamówiony piec tośrednio około 18 dni roboczych.

Kopułowe piece do pizzy Wojtek

Tradycyjny piec kopułowy. Palenisko wewnątrz w kształcie koła. Kopuła murowana z cegieł szamotowych.

Dostępne trzy rozmiary średnic wewnętrznych: fi 80, 100 i 120 cm.

Piec w wersji standard wykończony jest malowaniem, na kolor biały.

Opcja dodatkowo płatna wykończenie zewnętrzne pieca mozaiką, kolor biały, lub czarny.

Opis pieca chlebowego i do pizzy Wojtek

Zamawiając piec, który ma pracować wewnątrz budynku, należy mieć dostosowany do niego komin. Komin powinien mieć dobry „ciąg” i stosowny do wybranego pieca, przekrój.

Więcej informacji: kontakt z biurem obsługi.

Tajemnica skuteczności i długowieczności pieców naszej produkcji, tkwi w gatunku cegieł szamotowych i wysokiej jakości betonów ogniotrwałych (siMix) użytych do budowy paleniska. Szybkość nagrzewania i długi czas oddawania ciepła to podstawowe parametry.

Przykładowa aranżacja naszego pieca do wypieku pizzy Wojtek w pizzerii.

Wielozadaniowy szamotowy piec Wojtek zainstalowany w przydomowej altance.

Piec do pizzy serii WOJTEK

Produkujemy i oferujemy, piece do pizzy, gotowe do użytku. Piece dla klientów pragnących je użytkować intensywnie. Piece są wygrzewane na etapie budowy, przed nałożeniem izolacji na kopule z cegieł szamotowych.

Czy Wiesz że:

Wygląd i kształt tradycyjnego pieca opalanego drewnem jest taki, a nie inny. Tutaj dowolności kształtu nie ma. Spalanie drewna i wypiek pizzy, rządzi się swoimi prawami. Wszelkie zmiany proporcji kopuły, muszą być poprzedzone, długotrwałymi testami.

Nowoczesne kominki

Jakie płyty kominkowe i klej zastosować, dowiesz się czytając nasz poradnik.